هواساز صنعتی هواساز گرماسرد
هواساز صنعتی سری GS
آذر ۲۸, ۱۳۹۶

هواساز چیست ؟ ویژگی هواساز -هواساز گرماسرد

هواساز چیست ؟

هواساز چیست ؟ هواساز درواقع به AHU معروف می باشد مخفف کلمه انگلیسی Air Handling Unit  می باشد، این دستگاه برای تامین هوای پاک و مطبوع با توجه به دما و رطوبت مطلوب استفاده می شود.

امروزه در بسیاری از اماکن عمومی و تجاری و صنعتی از سیستم های هواساز برای تولید هوای پاک و تازه و مطبوع با توجه به قابلیت کنترل دما و رطوبت استفاده می کنند.

در واقع هواساز اتاقکی فلزی می باشد که جهت گرمایش در فصول سرد سال و سرمایش برای فصول گرم سال و نیز جهت تهویه مطبوع و گردش هوا در تمامی فصول سال استفاده می شود.

هواساز یکی از کاربردی ترین دستگاه های تهویه مطبوع در جهان می باشد که در مسیر مبدل حرارتی ( بویلر) و کانال ورودی هوا قرار می گیرد.

هواسازها بر حسب اینکه هوای داخل ساختمان یا فضای مورد نظر را از طریق کانالی دریافت می نمایند. و هوای مطبوع را به داخل ساختمان وارد می کند. و یا فقط هوای مطبوع را به داخل ساختمان وارد می کنند. به چندین دسته تقسیم می شوند.

اجزای اساسی یک هواساز

هواساز ها می تواند شامل این بخش ها باشند :

  • دستگاه دمنده
  • کویل های گرم و سرد
  • دمپر
  • فیلتر
  • محفظه فیلتر
  •  صداگیر
  • ضربه گیر

هواساز ها با دارا بودن دمپر این قابلیت را به کاربر می دهند که بتواند هوای تازه را در هر زمان که نیاز داشته باشد وارد محیط نماید.
دسته دیگری از هواسازها ترمینال یونیت ها می باشند که شامل دستگاه دمنده، کویل و فیلتر می باشند که در اصطلاح به آنها فن کویل یا کویل دمنده می گویند.
برای فضاهای بسیار بزرگ که دستگاه های هواساز بایستی هوای تازه و پاک و مطبوع را از هوای بیرون تامین کنند از هواسازهای MAU که مخفف کلمه Make up Air Unit استفاده می شود.

بدلیل دارا بودن ابعادی بزرگ، این دستگاه را بر روی بام نصب می کنند. به این خاطر در اصطلاح عامیانه به آنها یونیت های پشت بامی نیز می گویند.

کاربرد های سیستم هواساز

فضاهای بسیاری را می توان نام برد که از سیستم هواساز در آنها استفاده می شود . به عنوان مثال می توان موارد ذیل را نام برد:

  • رستوران ها
  • هایپر مارکت ها
  • مراکز بزرگ و کوچک خرید
  • مساجد
  • بانک ها
  • تالار ها
  • سینماها
  • هتل ها و بیمارستان ها
  • کلیه ادارات

سیستم های هواساز با قابلیت مدیریت کردن در میزان باز و بسته شدن دمپرهای هوای ورودی و هوای برگشتی می توانند بطور کامل هوای تازه را برای ساختمان تامین نمایند.

در هواساز ها با استفاده از فیلتر های مختلف از ورود ذرات معلق در هوا، حشرات، گرد و غبار به محفظه داخل هواساز ممانعت می شود.

در سیستم های هواساز علاوه بر فیلتر های موجود امکان نصب فیلترهایی از قبیل فیلتر نمدی، فیلتر کاغذی، رول فیلتر و یا فیلتر کیسه ای می باشد. تا با استفاده از این فیلتر ها بتوان هوای تولیدی پاک تر و تازه تر و مطبوع تری را با استفاده از سیستم هواساز داشته باشیم.

دستگاه هواساز چیست ؟

اجزای هواساز-ماژول های داخل هواساز- گرماسرد

اجزای هواساز-ماژول های داخل هواساز- گرماسرد

دستگاه هواساز که به دستگاه تهویه مرکزی نیز معروف می باشد از قسمت های مختلفی تشکیل می شود که عبارتند از:

  • فیلتر
  • فن دمنده
  • کویل های گرمایشی و سرمایشی
  • تجهیزات کنترلی و رطوبت زن

در هواسازها جهت تامین گرمای مورد نیاز برای کویل گرمایشی معمولا از آب داغ، برق و یا بخار استفاده می شود.

در این دستگاه ها جهت تامین سرمای مورد نیاز برای کویل سرمایشی از آب مبرد استفاده می شود.

در سیستم های هواساز به طور معمول با استفاده از دو کانال رفت و برگشت هوا را به داخل ساختمان وارد و تیز برگشتی به داخل هواساز وارد می کند.

با استفاده از دمپر هایی هوای تازه را وارد محفظه هواساز می کند. دستگاه هواساز با تنظیم نمودن دما و رطوبت و فیلتر نمودن هوای تازه ورودی به داخل هواساز فرایند تهویه مطبوع را در تابستان و زمستان انجام می دهد.

هوای برگشتی از ساختمان پش از اختلاط با هوای تازه در محفظه دستگاه هواساز و پس از عبور از کویل های سرمایشی و گرمایشی و سیستم رطوبت زن ( در فصول سرد ) وارد ساختمان می شود.

فرآیند رطوبت زنی با استفاده از نازل های پاشنده آب و یا شبکه بخار می باشد و فرآیند رطوبت گیری توسط کویل های سرمایشی صورت می پذیرد.

کنترل دما در دستگاه های هواساز

در سیستم هواساز جهت کنترل دما دو روش اصلی وجود دارد که عبارتند از:
روش اول:
در این روش با نصب شیر سه طرفه برقی که بر روی رفت و برگشت مربوط به کویل صورت می پذیرد و با استفاده از ترموستات نصب شده در کانال برگشت هوا به سمت سیستم هواساز، فرآیند قطع و وصل و کنترل دبی اب صورت می پذیرد.
روش دوم:
در این روش با استفاده از ترموستات نصب شده در محیط فرمان خاموش و روشن شدن به فن دستگاه هواساز داده می شود.

در این حالت بایستی سیستم کنترل به شکلی ساخته شود که ابتدا ترموستات نصب شده در کانال برگشتی به دستگاه و شیر سه راهه عمل نماید. پس از آن در صورت لزوم ترموستات نصب شده در محیط با سیستم بادزن دستور لازم را صادر نماید.

طراحی دستگاه هواساز به صورت افقی یا عمودی

دستگاه های هواساز با توجه به ابعاد و اندازه و محیط و مکان نصب امکان نصب به صورت افقی و یا ایستاده را دارا می باشند.
هواساز دستگاهی است که به دوحالت اصلی طراحی می شود، حالت اول به شکل تک منطقه ای و حالت دوم به شکل چند منطقه ای طراحی و ساخته می شود.

در ساختار تک منطقه ای تمام فضاهای یک ساختمان تحت پوشش یکسان هوای خروجی از سیستم هواساز خواهد بود. ولی در ساختار چند منطقه ای هر بخش از ساختمان با توجه به شرایط خاص دمایی و رطوبتی که از قبل در طراحی لحاظ شده است با استفاده از تجهیزات داخلی سیستم هواساز دارای آن دما و رطوبت خاص و منحصر به فرد خواهد بود.

 

در این مقاله سعی کردیم به سوال هواساز چیست ؟ پاسخ دهیم . در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و دریافت کاتالوگ با مشاورین ما تماس حاصل نمایید.

دستگاه هواساز چیست ؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما