هواسازهای گرماسرد انواع هواساز قیمت هواساز انواع مختلف AHU
رطوبت زن هواساز
دی ۳, ۱۳۹۶
آشنایی با سیستم های تهویه مطبوع
آشنایی با سیستم های تهویه مطبوع
دی ۵, ۱۳۹۶
اجزای هواساز -گرماسرد ساختمان هواساز

اجزای هواساز -گرماسرد ساختمان هواساز

اجزای هواساز:

اجزای هواساز شامل، بدنه، فن بادزن، رطوبت زن، فیلتر می باشد.

به طور معمول بدنه اصلی در هواسازها با فریم فلزی با توجه به پیکربندی و ابعاد و اجزای سیستم می سازند. این مطلب را بایستی مورد توجه داشت که بدنه اصلی دستگاه هواساز باید قادر باشد که برای مدت زمان طولانی دوام داشته باشد که بدین منظور بدنه را با ورق گالوانیزه می سازند.

باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که در اکثر مکان هایی که دستگاه هواساز نصب می گردد، دستگاه هواساز در محلی باز و بدون سر پناه می باشد که به منظور عدم نفوذ آب به دستگاه از صفحات ضد آب در محل اتصالات دستگاه هواساز استفاده می شود.

در دستگاه های هواساز بزرگ بدنه دستگاه را با استفاده از قاب های مربعی شکل با پانل عایق و دولایه روکش ساخته می شوند. این نوع بدنه و پوشش موجب می شود تا دستگاه دارای حداقل میزان سروصدا را تولید کند.

دستگاه هواساز گاهی تا چندین متر طول خواهد داشت که برای ساخت آنها سیستم هواساز از چندین بخش بهم چسبیده ساخته می شود که به منظور استحکام و افزایش مقاومت دستگاه در زیر دستگاه از پروفیل های فولادی به شکل ریل استفاده می شود.

اجزای مختلف دستگاه هواساز:

یک دستگاه هواساز از اجزای ذیل تشکیل شده است:

– فن دمنده یا بادزن:
فن یا بادزن، به عنوان یکی از اصلی ترین اجزای یک سیستم هواساز جهت ایجاد جریان هوا در سیستم استفاده می شود. فن یا بادزن مورد استفاده در سیستم هواساز بسته به نوع طراحی می تواند یکی از مدل های فن سانتریفیوژ بکوارد باشد که جنس آنها از ورق گالوانیزه می باشد که در مقابل رطوبت موجود در محفظه داخلی هواساز مقاومت دارد.

 فن مورد استفاده در اجزای هواساز می توانند یکی از انواع زیر باشد.:

  • فن سانتریفیوژ
  • پلاگ فن
  • فن آکسیال

فن های بکوارد سانتریفیوژ:

مورد استفاده در دستگاه هواساز تولید شده در این مجموعه از نوع دابل می باشد که دارای قدرت پرتاب هوا بسیار بالاتری نسبت به فن های بکوارد سانتریفیوژ تک پروانه ای می باشد که این نوع فن با توجه به افزایش قدرت پرتاب هوا دارای صدایی بسیار کم می باشد که با توجه به دارا بودن قدرت پرتاب بالا این مدل فن ها قابلیت جبران افت فشار استاتیکی در طول کانال ساختمان می باشد.
بطور معمول در اجزای هواساز فن ها به صورتی هستند که با موتور الکتریکی القایی جهت جابجایی هوا و پرتاب هوا به چرخش در می آیند. این فن ها می توانند به دو صورت دور ثابت و یا متغیر کار کنند به این شکل که در حالت دور ثابت فن موجود در هواساز حجم ثابتی از هوا در هر لحظه جابجا می شود و در حالت دور متغیر این فن در هر لحظه می تواند حجم های متغیری از هوا را با توجه به دور مربوطه در آن لحظه جابجا نماید. لازم به ذکر می باشد که سرعت عبور هوا در دستگاه هواساز توسط پره های دمپرهای ورودی و خروجی نصب شده بر روی دستگاه هواساز کنترل می شود. در دستگاه های هواساز بزرگ از فن های چند تایی در انتهای هواساز و ابتدای کانال ورودی هوا نصب می شود .

 

– فیلتر:

انواع فیلتر هواساز-گرماسرد

انواع فیلتر هواساز-گرماسرد

ابتدایی ترین بخش از سیستم هواساز فیلتر می باشد که همواره در حال جذب ذرات و گرد و غبار و ممانعت ورود این عوامل به داخل سیستم هواساز می باشند که خود موجب ورود هوای پاک و تمیز به هواساز می شود.

نحوه نصب فیلتر ها ارتباط مستقیمی با میزان تصفیه هوا دارد. فیلتر ها به شکلی تعبیه می شوند که ذرات را از درشت به ریز تصفیه می کنند.

در بین فیلترهایی که به عنوان اجزای هواساز استفاده می شوند . فیلتر پانلی از لحاظ هزینه های زمان بهره برداری نسبت به فیلتر های کیسه ای ارزان تر می باشد.

در سیستم هواساز عمر کارکرد فیلتر با توجه به افت فشار جریان هوای سیستم سنجیده می شود که توسط یک فشار سنج و تجهیزات جانبی به سیستم کنترلی ساختمان متصل شده و آلارم لازم را صادر می نماید که نشان دهنده کثیف بودن فیلتر بوده که هوا را از خود عبور نمی دهد.

در صورتیکه فیلتر بطور کامل دچار گرفتگی شود و فن نیز در حال کار باشد احتمال این امر وجود دارد که به فیلتر فشار وارد شود و باعث جابجا شدن فیلتر از محل ثابت شده را داشته باشد که موجب می شود که هوای آلوده به محفظه دستگاه وارد شود و از آنجا وارد کانال شود.

– کویل های سرمایشی و گرمایشی :

کویل سرمایشی و گرمایشی در هواساز- گرماسرد کویل مسی فین دار

کویل سرمایشی و گرمایشی در هواساز- گرماسرد

در سیستم هواساز با توجه به تامین دما و رطوبت هوا و نیز با توجه به نوع کاربرد دستگاه و شرایط جغرافیایی محل نصب دستگاه هواساز سیستم کویل گرمایشی و یا سرمایشی و یا هردو سیستم درهواساز تعبیه خواهد شد.

در سیستم هواساز در صورت نیاز به رطوبت گیری با استفاده از سرمایش هوا به منظور رساندن دما به نقطه شبنم این کار صورت می گیرد و پس از آن با استفاده از کویل گرمایشی که بعد از کویل سرمایشی نصب می شود میزان رطوبت هوای تهویه شده به میزان مورد نیاز کاهش می یابد.

لازم به ذکر می باشد که در صورت نصب سیستم هواساز در مناطق بسیار سرد که احتمال یخ زدگی در فیلتر ها و لوله های آب پایین دست جریان هوا وجود دارد از کویل پیشگرمکن به عنوان ابتدایی ترین جزء دستگاه هواساز استفاده می شود و برای این سیستم کنترلری نصب می شود تا در صورت عدم عملکرد درست این کویل، جهت جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه هواساز، هواساز خاموش شود.

کویل های سرمایشی با استفاده از آب مبرد و کویل های گرمایشی با استفاده از آب گرم تولیدی مبدل گرمایی ( بویلر) و یا بخار آب و یا برق کار می کنند. در برخی از سیستم های هواساز با توجه به شرایط از ماده مبرد در کویل استفاده می شود.

در شرایطی که با محدودیت فضا مواجه باشیم و فضای لازم برای سیستم گرمایش و سرمایش وجود نداشته باشد می شود با استفاده از یک کندانسینگ یونیت که شامل کمپرسور و کندانسور هوایی می شود و می توان آن را در فضای پشت بام و یا کنار ساختمان نصب نمود وماده مبرد را بطور مستقیم به کویل سرمایشی هواساز تزریق نمود.

به این نوع هواساز در اصطلاح هواساز با کویل DX می نامند. این نوع هواساز با توجه به عدم نیاز به سیستم موتورخانه و سیستم چیلر و الکتروپمپ های سیرکولاتور و نیز سیستم برج خنک کننده و تاسیسات لازم دیگرکه به سیستم های مذکور وابسته هستند می تواند موجب پایین آمدن هزینه های نهایی سیستم و صرفه اقتصادی را برای خریدار به ارمغان آورد.

 

 – رطوبت زن هواساز :

رطوبت زن از اجزای هواساز است . در هواسازها می تواند رطوبت هوا را تامین نماید و از ایجاد خشکی هوا در فصل زمستان جلوگیری کند. خشکی هوا منجر به بیماری های پوستی ، افزایش احتمال ابتلا به انواع اگزماها و همچنین بالا بردن ریسک ابتلا به بیماریهای تنفسی می گردد.

در این لینک به صورت کامل درباره رطوبت زن ها و انواع روش های رطوبت زنی صحبت شده است.

– تجهیزات کنترلی:

جهت کنترل بخش های مختلف موجود در دستگاه هواساز و یکپارچگی کارکرد از تجهیزات کنترلی استفاده می شود، سیستم و تجهیزات کنترلی جهت کنترل موارد زیر می باشد که عبارتند از: سرعت جریان هوا، دمای هوای خروجی دستگاه، درجه حرارت هوای مخلوط شده در محفظه دستگاه، رطوبت هوا.
کنترلر دستگاه هواساز می تواند از یک برد ساده جهت روشن و خاموش کردن دستگاه باشد تا یک سیستم پیچیده کنترلی باشد.

– محفظه اختلاط:

در اجزای هواساز جهت حفظ کیفیت هوایی که بایستی به داخل ساختمان وارد شود، دستگاه هواساز اجازه می دهد تا حدی هوا از بیرون به داخل هواساز وارد شود . در دستگاه هواساز دمپرهای جهت کنترل هوای تازه و برگشتی در محفظه اختلاط تعبیه شده است. در آب و هوای معتدل، جهت داشتن دمای مطلوب برای هوای تولیدی هواساز بایستی مقدار مناسبی از هوای خنک بیرون را با هوای گرم برگشتی مخلوط شود.

– لرزه گیر:

هر دستگاهی که دارای حرکت دورانی می باشد دارای لرزش می باشد که این لرزش در دستگاه هواساز موجب می شود که دستگاه دارای سر و صدای بالایی باشد که برای حذف این صدای مزاحم و لرزش های شدید دستگاه از لرزه گیر استفاده می شود که این لرزه گیرها را در قبل و بعد از هواساز و فن های موجود در دستگاه هواساز نصب می کنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما