دستگاه هواساز زنت- گرماسرد تولید کننده انواع دستگاه زنت
دستگاه هواساز زنت، سرمایش در تابستان، گرمایش در زمستان
فروردین ۲۱, ۱۳۹۷
هواساز هایژنیک بیمارستانی
فیلتراسیون فوق العاده با بازدهی بالای ۹۹٫۹۹۹ درصد با هواساز هایژنیک
فروردین ۲۶, ۱۳۹۷
اتوماسیون هوشمند garmasard

اتوماسیون هوشمند گرماسرد garmasard

جهان به سرعت در حال حرکت است. همه روزه شاهد اختراعات جدیدی از تکنولوژی هستیم که زندگی بشر را بیش از پیش تحت تاثیر قرار می دهند. شاید اگر به ۱۰۰ سال پیش بازگردیم این سرعت را بسیار بیشتر درک خواهیم کرد. از نیمه دوم قرن بیستم، با پایان یافتن عصر صنعتی، تحولات شگرفی در تکنولوژی پدید آمد. به ویژه با ورود رایانه به زندگی بشر، جهان و هر آنچه که در آن بود رنگ دیگری به خود گرفت.

سپس با برقراری ارتباط میان تلفن ها و سیستم های کامپیوتری، شکل جدیدی از تکنولوژی به کاربران عرضه گشت که توانست تمام ابعاد زندگی آن ها را پوشش داده و متحول سازد. در ادامه این دستاوردها، شبکه جهانی اینترنت نیز افزوده شده و فصل جدیدی از زندگی را برای انسان ها پیش رو نهاد. عجیب ترین موضوع در عصر کنونی، عصر تکنولوژی، عقب ماندن انسان با تمام درک و عقلی که بدان می بالد از ساخته خویش است!

سیستم های هوشمندی که می توانند به جای انسان تصمیم بگیرند و در اغلب موارد تصمیمی بهتر، و با درصد خطای بسیار پایین تری نیز اتخاذ می نمایند. سعیمان بر این است تا در این فرصت اندک، در مورد سیستم های کنترل هوشمند یا اتوماسیون هوشمند بحث و بررسی کنیم، هرچند گستره و حجم اطلاعات در این حوزه به قدری است که نمی توان حتی گوشه ای از آن را نیز پوشش داد.

اتوماسیون هوشمند در سیستم های تهویه مطبوع

اتوماسیون هوشمند در سیستم های تهویه مطبوع

اتوماسیون هوشمند

واژه هوشمند (SMART) از عبارت لاتین Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology گرفته شده است. همانگونه که از این عبارت می توان استنباط کرد، سیستم های هوشمند قادر اند دیتاهای مورد نظر را مانیتورینگ و آنالیز نموده و آن ها را گزارش دهد. اتوماسیون هوشمند درست بر مبنای همین اطلاعات دستورات لازم را به سیستم صادر نموده و به صورت اتوماتیک محیط و پارامترهای آن را کنترل می نماید.

این سیستم ها می توانند شامل موارد:

در یک ساختمان باشند. با توجه به اینکه در زمینه سیستم های تهویه مطبوع فعالیت داریم، قصد داریم بیشتر روی اتوماسیون هوشمند سیستم های تهویه مطبوع و نحوه عملکرد و مزایای آن ها تمرکز کنیم.

اتوماسیون هوشمند با استفاده از اپلیکیشن های موبایل و اس ام اس

اتوماسیون هوشمند با استفاده از اپلیکیشن های موبایل و اس ام اس

اتوماسیون هوشمند سیستم تهویه مطبوع

سیستم های تهویه مطبوع HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) نیاز به یک کنترلر دارند تا بتواند میزان سرمایش، گرمایش، تنظیم رطوبت و … را در آن ها مدیریت نماید. اغلب بدین منظور از مقایسه شرایط کنونی محیط (Actual State) با شرایط ایده آل (Target State) استفاده می شود. این شرایط ایده آل می تواند برای سیستم های هوشمند از پیش تعریف گردد تا سیستم به صورت مداوم با استفاده از سنسورهای حرارتی و … شرایط محیطی را از لحاظ دمایی، رطوبتی و میزان آلاینده ها آنالیز نموده و طبق بلاک باکس تعریف شده دستور دهد.

تاریخچه اتوماسیون هوشمند

قدیمی ترین سیستم های اتوماسیون تهویه مطبوع کنترلرهای پنوماتیکی (Pneumatic) هستند که بر مبنای خواص سیالات عمل می کنند. در حقیقت، با استفاده از خواص فیزیکی بخار و آب، میزان سرمایش و گرمایش جریان هوای محیط کنترل می گردد. سیستم های بعدی، سیستم های کنترلی الکترومکانیکی (Electromechanical) هستند که می توانند دمپرهای سیستم تهویه مطبوع و سرعت و جهت جریان، میزان جریان و گاه نحوه اختلاط و درجه حرارت جریان هوا را تعیین کنند.

پس از این سیستم ها، سوئیچ های الکترونیکی (Electronic Switches) به روی کار آمدند که ترانزیستورها بوده و توانستند لودهای بالایی از جریان هوا را کنترل نمایند. در دهه ۱۹۸۰ میلادی، سیستم های کنترلی پنوماتیکی کم کم به دلیل عدم تطابق با نسل های جدید اتوماسیون کنار گذاشته شدند، هرچند که هم اکنون نیز می توان در برخی از ساختمان های قدیمی انواع آن ها را یافت.

اما پس از ورود به قرن بیستم، کنترلرهای کامپیوتری توانستند توجه تمام کاربران را به خود جلب کنند. این سیستم ها که از طریق وب قابل دسترسی، مانیتورینگ و کنترل می باشند عملاً نیاز به وجود اپراتور در محیط مربوطه را از میان برداشته اند.

دیتاها از طریق سنسورهای سیستم دریافت شده و مورد آنالیز قرار می گیرند. طبق برنامه (Programming) یا بر اساس معیارهای اصولی ارائه شده به سیستم، پارامترهای محیطی تنظیم شده و اطلاعات نهایی نمایش داده می شوند.کنترل سیستم های اتوماسیون هوشمند تهویه مطبوع نیز می تواند از طریق ریموت کنترل ها، از روی دستگاه، یا با استفاده از اپلیکیشن های اسمارت ویژه صورت گیرد.

تاثیر استفاده از مانیتورینگ هوشمند در افزایش ایمنی 

مانیتورینگ و کنترلینگ سستم های تهویه مطبوع

مانیتورینگ و کنترلینگ سستم های تهویه مطبوع

استفاده از این نوع مانیتورینگ و کنترلینگ می تواند علاوه بر افزایش ایمنی و سهولت در استفاده از لحاظ اقتصادی نیز ایده آل باشد. در عین اینکه هزینه خرید اولیه سیستم های هوشمند بالاتر از سیستم های معمولی است، لیکن در دراز مدت به دلیل صرفه جویی بالای این سیستم ها در مصرف انرژی، عدم خطا و خرابی، دقت فوق العاده بالای سیستم به پارمترهای مورد ارزیابی و … می توان انتظار داشت که هزینه های عملیاتی و تعمیراتی به شدت افت یابد.

مزایای اتوماسیون هوشمند سیستم تهویه مطبوع

  • عدم نیاز به نیروی انسانی (اپراتور) در کنترل تجهیزات تهویه مطبوع و در نتیجه کاهش خطای سیستم
  • راهبری هوشمند سیستم و نگهداری برنامه ریزی شده و در نتیجه کاهش هزینه های عملکردی، نگهداری و تعمیراتی
  • افزایش عمر مفید سیستم و تجهیزات مربوط به آن و کاهش نرخ خرابی در سیستم
  • افزایش راندمان (Efficiency) عملکرد سیستم تهویه مطبوع
  • سهولت در کنترل به دلیل قابلیت استفاده از ریموت کنترل و …
  • سهولت و انعطاف پذیری در مانیتورینگ به دلیل قابلیت استفاده از نمایشگرهای دیجیتال یا حتی اسمارت فون ها
  • درصد ایمنی فوق العاده بالا نسبت به سیستم های کنترلی معمولی
  • خاصیت انعطاف پذیری و تطبیق پذیری بالا برای ارتباط به سایز سیستم های هوشمند در ساختمان های هوشمند BAS
  • قابلیت مدیریت سیستم هنگام بروز اختلال
  • نمای ظاهری زیبا
  • قابلیت برنامه ریزی دوره ای به منظور رفاه بیشتر کاربران
  • کاهش قابل ملاحظه میزان مصرف انرژی برق و آب به دلیل افزایش بازدهی و کاهش خطا
  • افزایش بهره وری
  • قابلیت ارتباط مداوم با ساختمان و سیستم تهویه مربوطه از طریق اینترنت
  • و …

شرکت گرماسرد شرکتی معتبر در زمینه تولید سیستم های تهویه مطبوع، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، انواع هواساز و ایرواشر و … بوده و ارائه دهنده سیستم های اتوماسیون هوشمند برای محصولات خویش است. در صورت تمایل می توانید جهت مشاهده کاتالوگ یا کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان فروش و متخصصین این مجموعه در ارتباط باشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما