با دستگاه ایرواشر صنعتی و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید

COOLING LOAD بار برودتی یا بار سرمایشی
بار برودتی یا بار سرمایشی (Cooling Load) و نحوه محاسبه آن
اردیبهشت ۱۸, ۱۳۹۷
تفاوت چیلر و هواساز
آیا تاکنون به تفاوت چیلر و هواساز فکر کرده اید؟
اردیبهشت ۲۴, ۱۳۹۷
Industrial Airwasher ایرواشر صنعتی

Industrial Airwasher ایرواشر صنعتی

آلودگی هوا همواره می تواند به ویژه در شهرهای متراکم، بزرگ و صنعتی دردساز باشد. برخی از این آلاینده ها از قبیل دود و بو نیاز به تجهیزات تخصصی برای فیلتراسیون و جذب و حذف دارند اما برخی دیگر، نظیر آلاینده های درشت ذره یا گرد و غبار و … را می توان با استفاده از تجهیزات ساده و کم هزینه ای از محیط زندگی و فعالیت حذف نمود. همان طور که می دانید، یکی از ملزومات ساختمان های بزرگ و صنعتی یا تجاری و عمومی سیستم های تهویه مطبوع هستند. این سیستم ها، در انواع و اقسام تولید شده و مورد کاربری قرار می گیرند تا اهداف مشخص و معینی را دنبال نمایند. ایرواشرها یا هواشورها (Air Washers) از جمله این سیستم ها هستند که اغلب دارای قیمت پایینی بوده و قادرند بخش عظیمی از نیازهای کاربران را تامین نمایند.

قبل تر، در مورد چیستی سیستم های تهویه مطبوع ایرواشر، اجزای سازنده یا نحوه عملکرد آن ها و انواع عادی و آپارتمانی ایرواشرها مطالبی را برای علاقه مندان عنوان کردیم. اینک قصد داریم ایرواشر صنعتی و تفاوت آن با سیستم های آپارتمانی ایرواشر را مورد بررسی قرار داده، مزایا و معایب و نحوه عملکرد آن را تبیین نماییم.

Industrial Airwasher ایرواشر صنعتی

Industrial Airwasher ایرواشر صنعتی

دستگاه ایرواشر

به صورت خلاصه اگر بخواهیم دستگاه ایرواشر را تعریف کنیم، این دستگاه تلفیقی از یک مرطوب کننده هوا و یک تصفیه کننده است. استفاده از این نسل سیستم های تهیوه مطبوع می تواند به منظور دو هدف بسیار مهم ذیل صورت گیرد:

  • گرمایش و سرمایش محیط
  • کنترل و افزایش رطوبت موجود در محیط های صنعتی و ساختمانی
  • کنترل و کاهش آلاینده ها و مواد مضر و حساسیت زای موجود در جریان هوای محیط مذکور

زادگاه اولیه و اصلی ایرواشر اروپا بوده است. اما بعدها در امریکا به عنوان یکی از گسترده ترین و کارآمدترین سیستم های تهویه و تصفیه هوا مورد استفاده و استقبال قرار گرفت.

Industrial Airwasher ایرواشر صنعتی

Industrial Airwasher ایرواشر صنعتی

 

دستگاه ایرواشر صنعتی

دستگاه های ایرواشر صنعتی از نظر عملکرد بسیار مشابه با سیستم های ایرواشر خانگی و آپارتمانی هستند. در حقیقت، ایرواشرهای صنعتی نیز قادرند در خلال گرمایش و یا سرمایش، ضمن تنظیم دمای جریان هوای ورودی به محیط ساختمان صنعتی و اداری یا تجاری، هوا را با استفاده از متدهای فیلتراسیون یا هواشوری (Air Washing) از گرد و غبار، بسیاری از آلاینده ها و مواد آلرژی زا پاکسازی نمایند. مکانیسم عملکرد این سیستم به صورت خلاصه در زیر قابل مطالعه است.

مکانیسم عملکرد سیستم های ایرواشر صنعتی

  • انتقال جریان هوای محیط بیرون از ساختمان (Outdoor) به داخل سیستم تهویه مطبوع یا ایرواشر از طریق فن های بکوراد (Backward) تعبیه شده در سیستم و در خلال دمپرها یا دریچه های ورودی دستگاه
  • مکش و انتقال (بازگردانی یا بازیابی) بخشی از جریان هوای خروجی از ساختمان صنعتی و … به منظور اختلاط آن با جریان هوای محیط خارجی (Outdoor) با استفاده از موتور فن
  • عبور دادن جریان های هوایی میکس شده از فیلترهای متفاوت با بازدهی و راندمان فیلتراسیون فزاینده به منظور تقلیل آلاینده های محیطی آن
  • پاشش یا توزیع آب روی جریان های هوایی با استفاده از نازل های سیستم ایرواشر و درنتیجه کاهش درجه حرارت جریان هوای مذکور و به اصطلاح سرمایش تبخیری (Evaporative Cooling) آن
  • در حالت گرمایشی، گرمایش و افزایش درجه حرارت جریان هوای داخل سیستم با استفاده از عبور دادن آن از روی کویل های حرارتی پیش گرم شده توسط سیال های حرارتی ارسالی از بویلر یا پکیج و …

همانطور که می توان حدس زد، در صورت اعمال سیستم گرمایشی ایرواشر در فصول سرد، امکان کنترل رطوبت در محیط وجود دارد. لیکن در فصول گرم سال به دلیل مکانیسم و فرایند تبخیری بودن عمل سرمایش و استفاده از ذرات پودری آب به عنوان تصفیه کننده یا شوینده هوا و همچنین خنک کننده آن، نمی توان انتظار کنترل رطوبت را داشت. چرا که هم به دلیل تبخیر میزان رطوبت افزایش خواهد یافت و هم در خلال آب پاشی، ذرات ریز آب در محیط پخش شده و سبب ارتقای رطوبت نسبی آن خواهد گردید. از این رو، استفاده از این سیستم های تهویه مطبوع برای مناطق سردسیری یا دارای آب و هوای شرجی توصیه نمی گردد. بلکه بهترین محیط هایی که ایرواشرهای صنعتی می توانند با راندمان ایده آل عمل نمایند، محیط هایی با اقلیم جغرافیایی گرم و خشک است.

تفاوت دستگاه های ایرواشر صنعتی و ساختمانی (آپارتمانی)

همان گونه که عنوان گردید، دستگاه های خانگی و صنعتی ایرواشر از نظر ساختار کلی و نحوه عملکرد بسیار مشابه هم هستند. اما به دلیل بزرگ بودن حجم محیط های صنعتی و تجاری، که ناشی از بزرگی ابعاد سالن یا بلند بودن سقف سوله های صنعتی و … است، میزان جریان هوای برگشتی یا بازیابی شده به داخل سیستم در ایرواشرهای صنعتی بالاست. استفاده از مکانیسم ریکاوری (Recovery) می تواند به این علت که جریان هوای خروجی از محیط درجه حرارتی مشابه و نزدیک به درجه حرارت نرمال و مطلوب دستگاه دارد، در صرفه جویی انرژی و کاهش هزینه های عملکردی ناشی از آن به شدت تاثیرگذار باشد.

کاربردهای دستگاه ایرواشر صنعتی

دستگاه های ایرواشر صنعتی همان گونه که از نام آن ها بر می آید برای محیط های صنعتی و سالن های تولیدی طراحی شده است. اما ازین دستگاه ها، علاوه بر سوله های تولیدی صنعتی می توان در موارد دیگری نیز بهره جست. از آنجه که ایرواشرهای صنعتی قادرند میکرواورگانیسم ها، مواد بیماری زا، مواد آلرژی زا و ترکیبات اورگانیکی فرار در محیط را فیلتراسیون و حذف نمایند، کاربرد گسترده ای در بسیاری از محیط های بزرگ دارند. برای مثال، این سیستم ها قادرند با راندمانی بالغ بر ۹۹ درصد، موجودات ریز و ذره بینی و حتی ذرات معلق در هوا را فیلتر نمایند. حجم بالای تهویه و بهینه سازی جریان هوا نیز از دلایل دیگر کاربردهای ایرواشرهای صنعتی است. این کاربردها عبارتند از:

  • فضاهای اداری
  • محیط های تولیدی و سالن ها و سوله های صنعتی
  • سالن های بزرگ ورزشی
  • ساختمان های ادرای و تجاری بزرگ
  • مغازه های خرده فروشی و فروشگاه های بزرگ
  • زندان ها
  • هتل ها
  • باشگاه ها
  • سرپناه هایی که برای افراد بی خانمان ساخته می شوند و معمولا ناقل های بیماری در آن ها شایع تر است
  • مجموعه های بزرگ و کوچک مسکونی
  • کارخانجات
  • و …

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما